Over ons

De expertisepraktijk Logopedie Becue werd in 2015 opgericht door Laurence Becue. In 2024 kwam Yits De Wilde de praktijk versterken.

Laurence Becue is een dynamische logopediste, afgestudeerd in 2014 met grote onderscheiding aan de opleiding Master in de Logopedische en Audiologische wetenschappen, UGent.

Tijdens haar specialisatie werd ze geprikkeld door het vakgebied oromyofunctionele stoornissen. Ze heeft er zich hier verder in verdiept en ondertussen heel wat jaren ervaring opgebouwd in OMFT (Orofaciale MyoFunctionele Therapie). Verder heeft Laurence zich ook toegelegd op het ondersteunen van jonge kinderen met eet- en drinkmoeilijkheden.

Laurence is werkzaam als logopediste in Algemeen Ziekenhuis Sint-Lucas Gent. Daarnaast heeft ze een innovatief project met Orthodontie De Geyter te Deinze. Ook werkt ze vol enthousiasme samen in groepspraktijk Osteopathie Gent.​

Met haar empathisch vermogen heeft ze aandacht voor de sterktes en de mogelijkheden van elk individu. Daarnaast hecht Laurence veel belang aan optimaal overleg en contact met de patiënt, omgeving en teamleden. Om kwaliteitsvolle zorg te kunnen aanbieden, schoolt Laurence zich voortdurend bij. Op deze manier streeft ze naar een persoonlijke, maatgerichte en kwaliteitsvolle begeleiding.

Op basis van haar wetenschappelijk onderzoek en klinische ervaring verzorgt ze regelmatig lezingen voor professionals. Daarnaast geeft ze gastlessen aan studenten logopedie. Voor workshops kan je ook bij haar terecht.

In mijn werk als logopediste omarm ik het motto: ‘Je hoeft niet de gehele trap te zien, om de eerste stap zetten.’ Dit herinnert ons eraan dat zelfs kleine vooruitgangen in de behandeling van onschatbare waarde zijn.

Tijdens de opleiding logopedie ontdekte Yits al snel dat oromyofuntionele stoornissen haar enorm fascineerden. Het was voor haar direct duidelijk dat ze zich wilde verdiepen in deze problematiek.

Met enthousiasme en gedrevenheid zet ze zich in voor iedereen die bij haar langskomt. Ze is ervan overtuigd dat een persoonlijke benadering essentieel is binnen dit vakgebied en streeft ernaar haar therapieën nauwkeurig af te stemmen op de unieke behoeften van iedere cliënt.

Naast haar reeds voltooide bijscholingen, blijft ze zich verder verdiepen om haar inzichten binnen de oromyofunctionele therapie te verbreden. In aanvulling op haar rol als logopedist, is ze ook klinisch audioloog op de dienst NKO van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA).

Klaar om samen met haar aan de slag te gaan? Ze kijkt er enorm naar uit om je te helpen jouw doelen te bereiken en te werken aan een spraakmakende transformatie!